İstanbul Turu

 

sosyal medyada

paylaş

 

 


Tur Genel Tanımı

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, Roma İmparatorluğu’na başkentlik yapmıştır. Kıtalararası bu şehir Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayarak, kozmopolit yapısıyla tüm dünyanın dikkatini çeker. İstanbul’un arka sokaklarında gezerken kendinizi geçmişte yolculuk yaparken bulabilirsiniz. Eğlence hayatının kalbi konumundaki Taksim’de sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenerek keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Modern mimari, Bizans dönemi mimarisi ve Osmanlı mimarisini bir arada görebileceğiniz bu kentte, her an tarihle yüz yüze geleceksiniz. 

Neler Yapılır?


Beyoğlu çikolatanızı alıp İstiklal Caddesi’nde gezintiye çıktığınızda çok sayıda mağaza, kafe, bar ve restoran görebilirsiniz. Dünya mutfağının yanı sıra geleneksel Türk Mutfağı’nın leziz yemeklerinin tadına bakabileceğiniz bu kentte, her şey son derece hızlı, şeffaf ve güzel. 
Beyoğlu’nda ki gezinizi tamamladığınızda Dolmabahçe’ye inme vakti gelir. Dolmabahçe Sarayı Avrupa’da bulunan anıtsal saraylar göz önüne alınarak inşa edilmiştir. Beyaz rengin hakim olduğu bu saray Fransız Baroku, Alman Rokokosu, İngiliz Neo Klasizmi, İtalyan Rönesansı’ndan etkilenilerek görkemli yapısına kavuşmuştur.

Rotanızı Sultanahmet’e kaydırdığınızda eskiden “Hipodrom” adı verilen bu yerdeki Ayasofya, Sultanahmet Cami, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yapıları görebilirsiniz. Çok sayıda tarihi yapıyı barındırdığı için buraya Tarihi Yarımada dendiğini de bir köşeye not edebilirsiniz. Ayasofya Müzesi bazilika planlı bir patrik katedrali iken Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür. Günümüzde ise müze olarak halka açılmıştır. Dünyanın en eski katedrali olan Ayasofya, İstanbul’a gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir mimari harikasıdır.

Avrupa Yakası’ndaki yolculuğunuza son verip Anadolu Yakası’na geçmenin vakti geldi. Çamlıca Tepesi’ne çıkıp İstanbul’un panoramik manzarasını izlerken bu çarpıcı güzellikten çok etkileneceksiniz. Yedi tepeli bu şehirde geçirdiğiniz her anın belleğinizde iz bırakacağına emin olabilirsiniz. Kuzguncuk ve Çengelköy sahili arasında yer alan Beylerbeyi de görülmesi gereken yerler arasında. Beylerbeyi Sarayı, Beylerbeyi Hamamı ve Beylerbeyi Camii bu semtte yer alır. Bahçesi hayvan heykelleriyle süslü Beylerbeyi Sarayı, deniz manzarası ve mimari özellikleriyle herkesi büyülüyor.

Tur Hakkında


Bu tura katılırken mevsime uygun olarak yanınızda şemsiye, hırka ve rahat bir ayakkabı almanızı öneririz. Tarihle iç içe olacağınız bu yolculukta anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinenizi de yanınıza alabilirsiniz. Tarihi, doğal güzellikleri ve eğlence hayatıyla İstanbul’un nabzını tutabilirsiniz.

Tur Güzergahı: Sultanahmet, Taksim, Dolmabahçe, Beylerbeyi ve Çamlıca.

HABER - DUYURU
Rezervasyon
Rezervasyon
  Mardin'de Hava Durumu
Facebook Twitter

  ANASAYFA

ANASAYFA

KURUMSAL

VİZE İŞLEMLERİ

MULTİMEDYA

HABERLER

FIRSATLAR

İLETİŞİM & KONUM

KÜLTÜR TURLARI

YURT DIŞI TURLARI

BUTİK OTELLERİ

YURT İÇİ OTELLERİ

YURT DIŞI OTELLERİ

APART-REZİDANS

HAC

UMRE

KUDÜS

ORGANİZASYON

TRANSFER

UÇAK

Copyright © 2015 Fidnay Turizm.Her hakkı saklıdır.

Mardin / Merkez

Adres: 1. Cadde No:269 Merkez / MARDİN

Tel :

0 (482) 212 34 48

Fax : 0 (482) 212 34 48
Gsm : 0 (533) 395 61 92
Mail : info@fidnayturizm.com.tr

İstanbul / Harbiye

Adres: Halaskar Gazi Caddesi Simge Apt. Kat:4 No:17 Şişli / İSTANBUL

Tel : 0 (212) 234 94 90 - 91
Fax : 0 (212) 234 94 92
Gsm : 0 (532) 451 60 62
Mail : harbiye@fidnayturizm.com.tr

Tasarım Faruk Güneş